MITÄ

Tulisielukoulu on opetuslapseuskoulu nuorille johtajille, jotka ovat iältään 18 - 30+ - vuotiaita. Opetus tapahtuu suomen kielellä, mutta mahdollisuuksien mukaan pienryhmä voi toimia ruotsin tai englannin kielellä.

Tulisielukouluun sisältyy 12 viikon teoriajakso Suomen teologisella opistolla ja sen aikana myös seurakunta- sekä tapahtumavierailuja, kolmen viikon mittainen aktio eli opintomatka sekä päätösviikko. Tulisielukoulun pituus on yhteensä 16 viikkoa, ja seuraava koulu järjestetään ajalla 5.2. - 31.5.2018.

Teoriajakso jakautuu neljään kolmen viikon jaksoon, joiden teemat ovat SYDÄN, PALVELEMINEN, VOIMA ja JOHTAJUUS. SYDÄN-jaksolla keskitytään siihen, miten sisimpämme muuttuu, eheytyy ja syttyy Jeesuksen läsnäolossa. PALVELEMINEN-jaksolla paneudutaan luonteen kasvuun, palvelevaan johtajuuteen sekä tehdään kotimaanaktio eli opintomatka. VOIMA-jaksolla tutustutaan Pyhään Henkeen ja Hänen vaikutukseensa uskovan elämässä sekä seurakunnassa. JOHTAJUUS-jaksolla teroitetaan niitä tietoja ja taitoja, joita johtaja tarvitsee, syvennetään omaa kutsumusta ja raamatullista ymmärrystä sekä varustaudutaan lähtemään kohti aktiota. 

Jokainen arkiaamu alkaa Tulisielu Collectiven tai ympäri Suomea saapuvien huikeiden vierailijoiden johtamalla ylistyksellä ja jatkuu opetussessiolla. Iltapäivisin paneudutaan opetusteemaan syvemmin opettajien johdolla, jaetaan omaa prosessia tai työskennellään aktiotiimeissä. Tulisielukoulun johtajat ohjaavat ryhmän kasvuprosessia viikoittain tulisieluisissa pastorisessioissa.

Illat ovat koulussa enimmäkseen vapaita ja opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus vaikkapa urheilla tai viettää aikaa Tampereella. Lauantai on vapaapäivä.  Sunnuntaisin palvellaan Syke-seurakunnassa, joka on nuorekas ja tuore seurakuntaistutus. 
Koulujakson aikana opiskelijoilla on pidennetty vapaa viikonloppu (pe-ma) kolmen viikon välein.
 

MISSÄ

Tulisielukoulu järjestetään Suomen teologisella opistolla, lähellä Tampereen ydinkeskustaa, Vapaakirkon keskuksessa nimeltään Teopolis. Opiskelijat majoittuvat Teopoliksen asuntolassa tai vastaavissa tiloissa. Majoitusjärjestelyt rakennetaan kunkin koulun kohdalla niin, että ne palvelevat parhaiten ryhmän tarpeita. Avioparit majoitetaan omaan huoneeseen. Teopoliksesta on kymmenen minuutin kävelymatka Tampereen ydinkeskustaan. Pihasta on helppo lähteä harrastamaan myös kävellen.
 

lähetysmatka

Teoriajakson jälkeen opiskelijat lähtevät tiiminjohtajien johdolla kolmen viikon aktiomatkoille, jotka suuntautuvat lähetyskentille ja seurakuntiin. Kohteina ovat olleet New Yorkissa toimiva maailman suurin katupyhäkoulu (Metro World Child) ja Espanjan Fuengirolassa toimiva Fida Internationalin lähetysasema, sekä Lapin ja Pohjois-Norjan seurakunnat. Kevään aktiokohteita selvitellään parhaillaan ja tietojen päivittymisestä infotaan Tulisielukoulun Facebook-sivuilla sekä Instagramissa.
 

KENELLE

Tulisielukoulu on suunnattu sinulle, joka toimit jo tai haluat alkaa toimia hengellisessä johtajuudessa, seurakunnassa tai seurakunnan kautta. Koulun aikana tulet haastetuksi ja kasvat johtajuudessa, pääset käsittelemään sisintäsi eli elämänhistoriaasi, voit erottaa läheistä ja erityistä aikaa jumalasuhteelle, löydät syvemmin kutsumustasi ja opit käyttämään hengellisiä lahjojasi, vahvistat opillista perustusta, koet Pyhän Hengen voimaa ja kosketusta, sytyt uudella tasolla seurakunnalle ja siellä palvelemiselle sekä pääset elämään yhteisössä, joka rakastaa sinua sellaisena kuin olet, mutta haastaa kasvuun.

Hengellisen pääoman lisäksi koulussa muodostetaan elämänmittaisia ystävyys- ja yhteistyösuhteita sekä pidetään hauskaa yhdessä. Omia rajojaan ja lahjojaan pääsee koettelemaan käytännössä aktiossa eli lähetysmatkalla, joka samalla haastaa ja innostaa – mahdollisesti jopa avaa oven toteuttamaan omaa kutsumustaan tulevaisuudessa. 

Sloganimme on syty ja sytytä, ja sitä me kaipaamme: syttyä Jeesukselle enemmän kuin koskaan aiemmin, ja sytyttää muita.
 

johtajat

Tulisielukoulun johtajina toimivat Suomen Vapaakirkon pastori Henna Saarinen ja Aleksi Oksanen. Henna on innostava visionääri, joka rakastaa syvällisiä keskusteluja ja sitä, että saa nähdä nuorten aikuisten syttyvän Jeesukselle. Hennalla on 20 vuoden työkokemus nuorisotyössä paikallisessa seurakunnassa ja valtakunnallisesti. Aleksi on lempeä organisoija, joka kuuntelee, palvelee suurella sydämellä ja tahtoo tavoittaa niitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Hän on palvellut paikallista seurakuntaa vuosien ajan, ja rakastaa sekä palvelee ihmisiä.
 

tulisielukoulutiimi

Tulisielukoulun henkilökuntana toimii tiimi, joka palvelee opiskelijoita koko koulutuksen ajan. Tiimiläiset ovat tulisieluisia nuoria aikuisia, jotka ovat itse läpikäyneet joko Tulisielukoulun tai vastaavan koulutuksen. Kullakin opiskelijalla on mentori sekä samaa sukupuolta oleva pienryhmänjohtaja, joiden kanssa on luontevaa jakaa sitä prosessia, mikä koulun aikana syntyy omassa sisimmässä.

Ensimmäiset tiimiläisesittelyt näet alla, ja jatkoa seuraa syksyn aikana.

 

OPETTAJAT

Koulun opettajat tulevat eri kirkkokunnista ja edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Jokaisen sydämessä on palava halu palvella ja varustaa nuoria aikuisia sillä viisaudella, jota heille on karttunut. Opettajat puhuvat koulussa siitä teemasta, jonka asiantuntijoita juuri he ovat, ja johdattavat opiskelijoita prosessiin, joka on elämää muuttava. Mahdollisuuksiensa mukaan opettajat myös mentoroivat opiskelijoita.

Ensimmäiset opettajaesittelyt näet alla. Esittelemme lisää opettajia syksyn aikana myös Facebook-sivullamme sekä Instagramissa


HINTA

Koulutus on kokonaispaketti, johon sisältyy asuminen, opiskelupäivien ruoka (arkipäivät), opetus, mentorointi, teoriajakson aikaiset opintomatkat ja oppikirjat. Viikonloppujen ruuat valmistetaan yhdessä, eivätkä ne sisälly kokonaispakettiin. Yhden viikonlopun ruokien hinnaksi tulee 10-15 euroa per henki. Opiskelijoiden käytössä on yhteiskeittiö, jossa voi säilyttää omia ruokatarvikkeita. 
Tulisielukoulun hinta on 30.11. mennessä hakemuksen ja toimittaneille opiskelijoille 2600 €. Sen jälkeen koulun hintaan lisätään 100 euron toimistomaksu, eli kokonaishinta 31.12. mennessä hakemuksen ja liitteet toimittaneille on 2700 €.

Aktio eli opintomatka laskutetaan erikseen, ja sen arvioitu hinta julkaistaan kohteiden selvittyä. Aiempina vuosina hinnaksi on tullut 350-1800 euroa, kohteesta riippuen. Aktiotiimit rakennetaan koulun alkupuolella opiskelijoiden toiveita sekä taloustilanteita huomioiden.

Koulun haku on auki 31.12. asti. Jos paikkoja on jäljellä vielä sen jälkeen avoinna, kerromme siitä Facebookissa ja Instagramissa tammikuun ensimmäisinä päivinä.

Laskut erääntyvät seuraavasti:
5.2.2018:      867 - 967 euroa
5.3.2018:      867 euroa
20.3.2018:    lentolipun hinta
5.4.2018:      867 euroa
20.4.2018:    loput aktiomaksusta
 

HAKU

Kouluun haetaan lähettämällä hakukaavake sekä tarvittavat suositukset ja liitteet. Hyväksyttyihin opiskelijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kaikki lausunnot ja liitteet ovat saapuneet.
 

opintotuki

Tulisielukoulun opiskelijat ovat Suomen teologisen opiston opiskelijoita, joilla on mahdollisuus hakea opintoihinsa KELAn myöntämää toisen asteen opintotukea koko koulutuksen ajalle. Opintotuen hakemista varten hakija tarvitsee virallisen hyväksymiskirjeen, jonka toimitamme hyväksytyille opiskelijoille postitse.
 

kysy lisää

Vastaamme kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa tulisielukoulu@gmail.com tai puhelimitse Henna Saarinen 0445399499 (arkisin klo 9-17).