MITÄ

Tulisielukoulu on opetuslapseuskoulu nuorille aikuisille, jotka ovat iältään 18 - 30+ - vuotiaita. Opetus tapahtuu suomen kielellä, mutta mahdollisuuksien mukaan pienryhmä voi toimia ruotsin tai englannin kielellä.

Tulisielukouluun sisältyy 12 viikon teoriajakso Suomen teologisella opistolla ja sen aikana myös seurakunta- sekä tapahtumavierailuja, kolmen viikon mittainen aktio eli opintomatka sekä päätösviikko. Tulisielukoulun pituus on yhteensä 16 viikkoa, ja seuraava koulu järjestetään ajalla 3.9.-21.12.2018.

Teoriajakso jakautuu kuuteen kahden viikon jaksoon, joiden teemat ovat SYDÄN, TOTUUS, LÄHETYS, PALVELEMINEN, VOIMA ja JOHTAJUUS.

SYDÄN-jaksolla keskitytään siihen, miten sisimpämme muuttuu, eheytyy ja syttyy Jeesuksen läsnäolossa.

TOTUUS-jaksolla syvennytään Raamatun sanaan ja sen tulkitsemiseen.

LÄHETYS-jaksolla valmistaudutaan kohti aktioita ja kutsumusta.

PALVELEMINEN-jaksolla paneudutaan luonteen kasvuun, palvelevaan johtajuuteen sekä tehdään kotimaanaktio eli opintomatka.

VOIMA-jaksolla tutustutaan Pyhään Henkeen ja Hänen vaikutukseensa uskovan elämässä sekä seurakunnassa.

JOHTAJUUS-jaksolla teroitetaan niitä tietoja ja taitoja, joita johtaja tarvitsee, syvennetään omaa kutsumusta sekä hengellisiä lahjoja.
 

JOHTAJAT

Tulisielukoulun johtajana toimii vapaakirkon pastori Henna Saarinen, ja syksyllä 2018 koulun johtavat hänen kanssaan Tatu ja Minna Koivukoski. Kahden viime koulun aikana toisena johtajana on toiminut Aleksi Oksanen, ja tässä tulevatkin heidän terveisensä tuleville opiskelijoille: 

unnamed.jpg

Hei!

Tervetuloa opiskelemaan Tulisielukouluun! Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme ihmetelleet sitä, mitä Jeesus on tehnyt ja tekee lähes 50 nuoren aikuisen elämässä. Olemme saaneet nähdä, miten masentunut alkaa nauramaan, ujo ja epävarma muuttuu rohkeaksi, rikkinäinen sisin paranee ja Jumalan rakkaus valtaa sekä järjen että sydämen. On ollut hienoa seurata nuorten johtajien kasvuprosessia, jossa he löytävät paikkansa, syttyvät Jumalan valtakunnalle ja alkavat elää kunnioituksen kulttuuria todeksi.

Sinä, joka haluat syttyä ja sytyttää, hae mukaan syksyn Tulisielukouluun!

 

TIIMI

Tulisielukoulun henkilökuntana toimii tiimi, joka palvelee opiskelijoita koko koulutuksen ajan. Tiimiläiset ovat tulisieluisia nuoria aikuisia, jotka ovat itse läpikäyneet joko Tulisielukoulun tai vastaavan koulutuksen. Kullakin opiskelijalla on mentori sekä samaa sukupuolta oleva pienryhmänjohtaja, joiden kanssa on luontevaa jakaa sitä prosessia, mikä koulun aikana syntyy omassa sisimmässä.
 

KENELLE

Tulisielukoulu on suunnattu sinulle, joka toimit jo tai haluat alkaa toimia hengellisessä johtajuudessa, seurakunnassa tai seurakunnan kautta. Koulun aikana kasvat johtamistaidoissa, pääset käsittelemään sisintäsi eli elämänhistoriaasi, voit erottaa läheistä ja erityistä aikaa jumalasuhteelle sekä löydät syvemmin kutsumustasi ja opit käyttämään hengellisiä lahjojasi. Tämän lisäksi voit vahvistaa opillista perustusta, kokea Pyhän Hengen voimaa ja kosketusta sekä syttyä uudella tasolla seurakunnalle ja siellä palvelemiselle. Tulisielukoulussa pääset elämään yhteisössä, joka haastaa kasvuun, mutta rakastaa sinua sellaisena kuin olet.

Hengellisen pääoman lisäksi koulussa muodostetaan elämänmittaisia ystävyys- ja yhteistyösuhteita sekä pidetään hauskaa yhdessä. Omia rajojaan ja lahjojaan pääsee kokeilemaan käytännössä aktiossa eli lähetysmatkalla, joka samalla haastaa ja innostaa – mahdollisesti jopa avaa oven toteuttamaan omaa kutsumustaan tulevaisuudessa. 

Sloganimme on syty ja sytytä, ja sitä me kaipaamme: syttyä Jeesukselle enemmän kuin koskaan aiemmin, ja sytyttää muita.
 

MISSÄ

Tulisielukoulu järjestetään lähellä Tampereen ydinkeskustaa sijaitsevassa Suomen teologisella opistolla. Opiskelijat majoittuvat Teopoliksen asuntolassa tai vastaavissa tiloissa. Majoitusjärjestelyt rakennetaan kunkin koulun kohdalla niin, että ne palvelevat parhaiten ryhmän tarpeita. Avioparit majoitetaan omaan huoneeseen.

Teopoliksesta on kymmenen minuutin kävelymatka Tampereen ydinkeskustaan, eli kaupungin tarjonta sekä liikuntamahdollisuudet löytyvät lähiympäristöstä.
 

LÄHETYSMATKA

Teoriajakson jälkeen opiskelijat lähtevät tiiminjohtajien johdolla kolmen viikon aktiomatkoille, jotka suuntautuvat lähetyskentille ja seurakuntiin. Kohteina ovat jo neljättä kertaa New Yorkissa toimiva maailman suurin katupyhäkoulu (Metro World Child), ja Espanjan Fuengirolassa toimiva Fida Internationalin lähetysasema sekä Turistikirkko, josta tiimi vierailee myös Marokossa. Lisäksi saamme etuoikeuden palvella Suomen seurakuntia pohjoisesta etelään. 


päiväohjelma

Jokainen arkiaamu alkaa ylistyksellä ja jatkuu opetussessiolla. Iltapäivisin paneudutaan opetusteemaan syvemmin opettajien johdolla, jaetaan omaa prosessia pienryhmissä tai työskennellään aktiotiimeissä. Tulisielukoulun johtajat ohjaavat ryhmän kasvuprosessia viikoittain tulisieluisissa pastorisessioissa.

Illat ovat koulussa enimmäkseen vapaita ja opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus vaikkapa urheilla tai viettää aikaa Tampereella. Lauantai on vapaapäivä.  Sunnuntaisin palvellaan Syke-seurakunnassa, joka on nuorekas ja tuore seurakuntaistutus Tampereen Teopoliksella.

Koulujakson aikana opiskelijoilla on pidennetty vapaa viikonloppu (pe-ma) 3-4 viikon välein.
 

OPETTAJAT

Koulun opettajat tulevat eri kirkkokunnista ja edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Jokaisen sydämessä on palava halu palvella ja varustaa nuoria aikuisia sillä viisaudella, jota heille on karttunut. Opettajat puhuvat koulussa siitä teemasta, jonka asiantuntijoita juuri he ovat, ja johdattavat opiskelijoita prosessiin, joka on elämää muuttava. Mahdollisuuksiensa mukaan opettajat myös mentoroivat opiskelijoita.

MUMMOPAPAT on Tulisielukoulussa syntynyt termi, joka tarkoittaa eläkkeellä olevia pastoreita tai hengellisiä johtajia, joita meillä on etuoikeus pitää vieraanamme. Syksyn Tulisielukoulussa Mummopapat ovat keskuudessamme yhteensä 4 viikon ajan. Mummopappojen tärkein tehtävä on opiskelijoiden ja tiimin rakastaminen, ja lisäksi he mentoroivat, opettavat ja ovat läsnä koko elämänviisaudellaan.

Ensimmäiset opettajaesittelyt näet alla. Esittelemme lisää opettajia kevään aikana myös Facebook-sivullamme sekä Instagramissa.


HINTA

Tulisielukoulu on kokonaispaketti, johon sisältyy asuminen, opiskelupäivien ruoka (arkipäivät), opetus, mentorointi, teoriajakson aikaiset opintomatkat ja oppikirjat. Viikonloppujen ruuat valmistetaan itse, eivätkä ne sisälly kokonaispakettiin. Opiskelijoiden käytössä on yhteiskeittiö, jossa voi säilyttää omia ruokatarvikkeita.

Tulisielukoulun hinta on 31.5. mennessä hakemuksen ja toimittaneille opiskelijoille 2650 €. Sen jälkeen koulun hintaan lisätään 100 euron toimistomaksu, eli kokonaishinta 15.8. mennessä hakemuksen ja liitteet toimittaneille on 2750 €.

Aktio eli opintomatka laskutetaan erikseen, ja sen arvioitu hinta julkaistaan kohteiden selvittyä. Aiempina vuosina hinnaksi on tullut 500 - 1800 euroa, kohteesta riippuen. Aktiotiimit rakennetaan koulun alkupuolella opiskelijoiden toiveita sekä taloustilanteita huomioiden.

Koulun haku on auki 15.8.2018 asti. Jos paikkoja on vielä sen jälkeen avoinna, kerromme siitä Facebookissa ja Instagramissa.

Laskut erääntyvät seuraavasti:

  • 5.9.2018:                       883 - 983 euroa
  • 5.10.2018:                     883 euroa
  • 20.10.2018:                   lentolipun hinta
  • 5.11.2018:                     883 euroa
  • 20.11.2018:                   loput aktiomaksusta
     

HAKU

Kouluun haetaan lähettämällä hakukaavake sekä tarvittavat suositukset. Hyväksyttyihin opiskelijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kaikki lausunnot ovat saapuneet.
 

opintotuki

Tulisielukoulun opiskelijat ovat Suomen teologisen opiston opiskelijoita, joilla on mahdollisuus hakea opintoihinsa KELA:n myöntämää toisen asteen opintotukea koko koulutuksen ajalle. Opintotuen hakemista varten hakija tarvitsee virallisen hyväksymiskirjeen, jonka toimitamme hyväksytyille opiskelijoille postitse.
 

kysy lisää

Vastaamme kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa tulisielukoulu@gmail.com tai puhelimitse Henna Saarinen 0445399499 (arkisin klo 9-17).