KOULU

MITÄ

Tulisielukoulu on opetuslapseuskoulu nuorille aikuisille, jotka ovat iältään 18 - 30+ - vuotiaita. Opetus tapahtuu suomen kielellä, mutta mahdollisuuksien mukaan pienryhmä voi toimia ruotsin tai englannin kielellä.

Tulisielukouluun sisältyy 12 viikon teoriajakso Suomen teologisella opistolla ja sen aikana myös seurakunta- sekä tapahtumavierailuja, kolmen viikon mittainen aktio eli opintomatka sekä päätösviikko. Tulisielukoulun pituus on yhteensä 16 viikkoa, ja seuraavat koulut järjestetään ajalla 2.9.-20.12.2019 & 10.2.-29.5.2020.

Teoriajakso jakautuu kuuteen jaksoon, joiden teemat ovat:

SYDÄN

Jaksolla keskitytään siihen, miten sisimpämme muuttuu, eheytyy ja syttyy Jeesuksen läsnäolossa.

totuus

Jaksolla syvennytään Raamatun sanaan ja sen tulkitsemiseen.

lähetys

Jaksolla valmistaudutaan kohti aktioita ja kutsumusta.

palveleminen

Jaksolla paneudutaan luonteen kasvuun, palvelevaan johtajuuteen sekä tehdään kotimaanaktio eli opintomatka.

voima

Jaksolla tutustutaan Pyhään Henkeen ja Hänen vaikutukseensa uskovan elämässä sekä seurakunnassa.

johtajuus

Jaksolla teroitetaan niitä tietoja ja taitoja, joita johtaja tarvitsee, syvennetään omaa kutsumusta sekä hengellisiä lahjoja.

JOHTAJAT

Tulisielukoulun johtajana toimii vapaakirkon pastori Henna Saarinen, ja syksyllä 2019 koulun johtavat hänen kanssaan Tatu ja Minna Koivukoski.

TIIMI

Tulisielukoulun henkilökuntana toimii tiimi, joka palvelee opiskelijoita koko koulutuksen ajan. Tiimiläiset ovat tulisieluisia nuoria aikuisia, jotka ovat itse läpikäyneet Tulisielukoulun. Kullakin opiskelijalla on mentori sekä samaa sukupuolta oleva pienryhmänjohtaja, joiden kanssa on luontevaa jakaa sitä prosessia, mikä koulun aikana syntyy omassa sisimmässä.

_MG_0243-2.jpg

KENELLE

Tulisielukoulu on suunnattu sinulle, joka toimit jo tai haluat alkaa toimia hengellisessä johtajuudessa, seurakunnassa tai seurakunnan kautta. Koulun aikana kasvat johtamistaidoissa, pääset käsittelemään sisintäsi eli elämänhistoriaasi, voit erottaa läheistä ja erityistä aikaa jumalasuhteelle sekä löydät syvemmin kutsumustasi ja opit käyttämään hengellisiä lahjojasi. Tämän lisäksi voit vahvistaa opillista perustusta, kokea Pyhän Hengen voimaa ja kosketusta sekä syttyä uudella tasolla seurakunnalle ja siellä palvelemiselle. Tulisielukoulussa pääset elämään yhteisössä, joka haastaa kasvuun, mutta rakastaa sinua sellaisena kuin olet.

Hengellisen pääoman lisäksi koulussa muodostetaan elämänmittaisia ystävyys- ja yhteistyösuhteita sekä pidetään hauskaa yhdessä. Omia rajojaan ja lahjojaan pääsee kokeilemaan käytännössä aktiossa eli lähetysmatkalla, joka samalla haastaa ja innostaa – mahdollisesti jopa avaa oven toteuttamaan omaa kutsumustaan tulevaisuudessa. 

Sloganimme on syty ja sytytä, ja sitä me kaipaamme: syttyä Jeesukselle enemmän kuin koskaan aiemmin, ja sytyttää muita.

MISSÄ

Tulisielukoulu järjestetään lähellä Tampereen ydinkeskustaa sijaitsevassa Suomen teologisella opistolla. Opiskelijat majoittuvat Teopoliksen asuntolassa tai vastaavissa tiloissa. Majoitusjärjestelyt rakennetaan kunkin koulun kohdalla niin, että ne palvelevat parhaiten ryhmän tarpeita. Avioparit majoitetaan omaan huoneeseen.

Teopoliksesta on kymmenen minuutin kävelymatka Tampereen ydinkeskustaan, eli kaupungin tarjonta sekä liikuntamahdollisuudet löytyvät lähiympäristöstä.
 

LÄHETYSMATKA

Teoriajakson jälkeen opiskelijat lähtevät tiiminjohtajien johdolla kolmen viikon aktiomatkoille, jotka suuntautuvat lähetyskentille ja seurakuntiin. Kohteet paljastetaan lähempänä koulun alkua.

 

PÄIVÄOHJELMA

Jokainen arkiaamu alkaa ylistyksellä ja jatkuu opetussessiolla. Iltapäivisin paneudutaan opetusteemaan syvemmin opettajien johdolla, jaetaan omaa prosessia pienryhmissä tai työskennellään aktiotiimeissä. Tulisielukoulun johtajat ohjaavat ryhmän kasvuprosessia viikoittain tulisieluisissa pastorisessioissa.

Illat ovat koulussa enimmäkseen vapaita ja opiskelijoilla on halutessaan mahdollisuus vaikkapa urheilla tai viettää aikaa Tampereella. Lauantai on vapaapäivä.  Sunnuntaisin palvellaan Syke-seurakunnassa, joka on nuorekas ja tuore seurakuntaistutus Tampereen Teopoliksella.

Koulujakson aikana opiskelijoilla on pidennetty vapaa viikonloppu (pe-ma) 3-4 viikon välein.

OPETTAJAT

Koulun opettajat tulevat eri kirkkokunnista ja edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Jokaisen sydämessä on palava halu palvella ja varustaa nuoria aikuisia sillä viisaudella, jota heille on karttunut. Opettajat puhuvat koulussa siitä teemasta, jonka asiantuntijoita juuri he ovat, ja johdattavat opiskelijoita prosessiin, joka on elämää muuttava. Mahdollisuuksiensa mukaan opettajat myös mentoroivat opiskelijoita. 

_MG_0088-2.jpg

HINTA

Tulisielukoulu on kokonaispaketti, johon sisältyy asuminen, opiskelupäivien ruoka (arkipäivät), opetus, mentorointi, teoriajakson aikaiset opintomatkat ja oppikirjat. Viikonloppujen ruuat valmistetaan itse, eivätkä ne sisälly kokonaispakettiin. Opiskelijoiden käytössä on yhteiskeittiö, jossa voi säilyttää omia ruokatarvikkeita.

Syksyn 2019 teoriajakson hinta on 2400€. Kevään 2020 hinta tarkentuu syksyllä, tarkkaile nettisivuja tai Instagram-profiiliamme.

Aktio eli opintomatka laskutetaan erikseen, ja sen arvioitu hinta julkaistaan kohteiden selvittyä. Aiempina vuosina hinnaksi on tullut 500 - 1900 euroa, kohteesta riippuen. Aktiotiimit rakennetaan koulun alkupuolella opiskelijoiden toiveita sekä taloustilanteita huomioiden.
 

HAKU

Kouluun haetaan lähettämällä hakukaavake sekä tarvittavat suositukset. Hyväksyttyihin opiskelijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kaikki lausunnot ovat saapuneet.
 

OPINTOTUKI

Tulisielukoulun opiskelijat ovat Suomen teologisen opiston opiskelijoita, joilla on mahdollisuus hakea opintoihinsa KELA:n myöntämää toisen asteen opintotukea teoriajakson ajalle. Opintotuen hakemista varten hakija tarvitsee virallisen hyväksymiskirjeen, jonka toimitamme hyväksytyille opiskelijoille postitse.

KYSY LISÄÄ

Toimistomme on lomalla ajalla 10.6.-11.8.2019. Loman aikana meihin saa yhteyden sähköpostitse osoitteessa tulisielukoulu@gmail.com, mutta hakemusten käsittely ei etene ennen 12.8.